Поклонима обрадовали пацијенте

Чланови Удружења “Мозаик пријатељства” из Бањалуке посјетили су пацијенте Клинике за кардиологију, Клинике за неурологију и Клинике за онкологију Универзитетског клиничког центра РС и том приликом им уручили симболичне поклоне, те им пожељени брзо оздрављење и кроз разговор пружили им ријечи охрабрења.
Како су истакли чланови Удружења кроз акцију “Будимо хумани” грађани су великодушно донирали средства за хигијену, а волонтери су поклоне употпунили и са два романа: “Прича о босоногом дјечаку” и “Живот према одлукама”. Оваквим посјетама, поручују из Удружења, желе да стимулишу многе да им се придруже и учине нешто лијепо за друге.
Према ријечима Мирослава Субашића, предсједника Удружења “Мозаик пријатељства” на свакој од Клиника које су посјетили дочекала су их љубазна и насмијана лица медицинског особља. Навео је да су чланови удружења на томе веома захвални, те напоменуо да се по томе мјери колико међусобног повјерења имају чланови удружења и запослени УКЦ РС у све оно што годинама раде за наше суграђане. Навео је да га посебно радују срећна и озарена лица пацијената и успјех акције да се бар на тренутак скрену мисли са здравствених проблема.
Приликом посјете они су свим пацијентима зажељели брз опоравак и да у што скорије вријеме буду са својим породицама, а Управа УКЦ РС на челу са проф. др Владом Ђајићем се захвалила члановима Удружења на овом хуманом гесту.