Клиника за унутрашње болести се састоји од пет одјељења у којима се пацијентима нуди комплетна лабораторијска, биохемијска и имунолошка дијагностика као и низ дијагностичких процедура.

Одјељења у оквиру Клинике за унутрашње болести су:

1. Одјељење гастроентерологије, хепатологије и токсикологије са општом интерном медицином
2. Одјељење нефрологије са општом интерном медицином
4. Одјељење хематологије са општом интерном медицином
5. Одјељење реуматологије са општом интерном медицином
6. Одјељење ендокринологије са општом интерном медицином

Поред одјељења, у оквиру клинике се налазе и четири субспецијалистичке амбуланте (за гастроентерологију, хематологију, реуматологију и нефрологију), специјалистичка интернистичка и конзилијарне интернистичке амбуланте, те амбуланта за припрему болесника за трансплантацију бубрега и вођење посттрансплантираних пацијената.
У одјељењу за гастроеентерологију и хепатологију, поред редовне дијагностике и услуга лијечења, врши се и едукација пацијената из хигијенско-дијететског режима живота и исхране за поједина обољења (улцерозни колитис и Кронова болест, обољења јетре, панкреаса, жучи, те улкусне болести) уз достављање листе са адекватним дијетним начином прехране, те едукација пацијената по питању адекватног и правовременог препознавања знакова крварења из горњих/доњих партија гастроинтестиналног тракта. Такође, ради се и ургентна гастроскопија пацијента са знаковима акутног крварења, без претходне припреме пацијента.

Кабинети:

  1. Кабинет за остеодензитометрију,
  2. Кабинет за остеопорозу је под руководством тима љекара који сачињавају два реуматолога, два ендокринолога, један ортопед и један физијатар.

Телефонски именик Kлинике

Адреса: Ул. 12 Беба бб, Бања Лука