Вијести

Предсједник Републике Србије Александар Вучић у посјети Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Делегација Републике Србије на челу са предсједником Републике Србије Александром Вучићем посјетила је Универзитетски клинички центар Републике Српске.

23/07/2020|

Хируршки тим Универзитетског клиничког центра Републике Српске спасио ампутирану шаку

Хируршки тим Универзитетског клиничког центра Републике Српске, специјалисти пластичне и реконструктивне хирургије, специјалисти ортопедије и трауматологије, уз велику подршку анестезије су извели реплантацију комплетне шаке. Дана 8. јуна 2020. у нашу установу примљен је пацијент са трауматском ампутацијом лијеве шаке на нивоу ручног зглоба.

09/07/2020|

Градска организација Црвеног крста Бијељина донирала десет респиратора Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Градска организација Црвеног крста Бијељина донирала је Универзитетском клиничком центру Републике Српске десет респиратора “Авента-М”, укупне вриједности 461.016 КМ, који су набављени у оквиру акције “Респиратор за Српску”.

02/07/2020|

Сложен оперативни захват у Клиници за ортопедију и трауматологију УКЦ РС

У Бањалуци изведена операција карличног прстена

 

Еминентни ортопед из Новог Сада проф.др Владимир Хархаји заједно са љекарским тимом Клинике за ортопедију и трауматологију УКЦ РС урадио је јуче сложену операцију карличног прстена.

19/06/2020|

Израдња гаража- најзначајни подухват УКЦ РС и насеља Паприковац

Један од највећих проблема за нормално функционисање Универзитетског клиничког центра Републике Српске годинама представља недостатак паркинг мјеста и ми активно радимо на рјешењу тог дугогодишњег проблема, истакао је проф.др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ РС.

02/06/2020|

Донација дезинфекционог тунела компаније „Космос“ Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Привредно друштво “Космос” донирала је Универзитетском клиничком центру Републике Српске мобилни тунел за дезинфекцију. Овај тунел олакшава борбу против новог вируса корона, функционише на принципу сензора и потпуно је сигуран за здравље људи, а његова основна намјена је потпуна дезинфекција особа и предмета који кроз њега прођу. Ријеч је о пројекту домаће компаније „Космос“ односно производу који посједује све техничке карактеристике и ЦЕ знак да може да се пласира и на инострано тржиште. Вриједност донације је 20. 000  КМ.

18/05/2020|

Посјета предсједника Владе Републике Српске Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Универзитетски клинички центар Републике Српске посјетио је предсједник Владе Републике Српске господин Радован Вишковић. Том приликом одржан је састанак са пословодством УКЦ РС на челу са проф. др Владом Ђајићем на којем је утврђено да су УКЦ РС и здравствени систем Републике Српске успјешно одговорили на све изазове у борби против вируса корона.

13/05/2020|

Обиљежавање 12. маја – Међународног дана сестринства

”Сестринство сада!”

Сваке године 12. маја широм свијета обиљежава се Међународни дан сестринства, једне од најхуманијих професија. Свјетска здравствена организација прогласила је 2020. годину међународном годином медицинских сестара, техничара и бабица.

12/05/2020|

Донација IAEA Заводу за клиничку микробиологију

Замјеник директора Регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ и државни координатор за сарадњу са Међународном агенцијом за атомску енергију Зоран Тешановић уручио је Заводу за клиничку микробиологију Универзитетског клиничког центра Републике Српске сет медицинске лабораторијске опреме за тестирање на вирус корона, донацију Међународне агенције за атомску енергију /IAEA/.

11/05/2020|

Прво обраћање јавности опорављених пацијената од COVID-19 лијечених у Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Пацијенти опорављени од COVID 19 који су се лијечили у Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске захвалили су се љекарима и медицинском особљу за надљудске напоре које су показали у лијечењу пацијената, те позвали грађане да се придржавају прописаних мјера како би заштитили и себе и друге.

10/05/2020|