Вијести

Вебинар на тему програма „Хоризонт Европа“ одржан по први пут у БиХ у организацији УKЦ РС

Генерални директор УKЦ РС, проф. др Владо Ђајић отворио је пригодним говором вебинар на тему програма „Хоризонт Европа“ којим ће у наредних шест година Европска унија финансирати пројекте из области науке, истраживања и иновативности. Ово је први пут у БиХ да се овај програм промовише иако је званично започео у јануару 2021.године.

13/05/2021|

Њена екселенција, амбасадорка Републике Словеније Зорица Букинац у посјети Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Амбасадорка Републике Словеније у БиХ, Њена екселенција Зорица Букинац посјетила је Универзитетски клинички центар Републике Српске гдје је са генералним директором проф. др Владом Ђајићем и члановима пословодства разговарала о наставку сарадње УКЦ РС са здравственим институцијама Републике Словеније. 

11/05/2021|

Подршка борби против пандемије: Грчки амбасадор у БиХ уручио чек од 50.000 евра генералном директору УКЦ РС проф. др Влади Ђајићу

Амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу симболично је уручио чек од 50.000 евра генералном директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Влади Ђајићу, те изразио наду да ће ова помоћ допринијети борби против пандемије новог корона вируса.

11/05/2021|

Васкршња посјета генералног директора УКЦ РС проф. др Владе Ђајића малишанима у Клиникама за дјечије болести и дјечију хирургију

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др сц. мед. Владо Ђајић обишао је наше најмлађе пацијенте хоспитализоване у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију и даривао их васкршњим јајима и слаткишима као пригодним знаком пажње. На овај начин наша установа на челу са проф. др Ђајићем  жељела је да малишанима који Васкрс дочекују ван својих домова бар дјелимично дочара празничну атмосферу, те ублажи страх од боравка у болници и учини га колико је то могуће љепшим.

02/05/2021|

Универзитетском клиничком центру Републике Српске додијељено признање „Златни грб Града Бањалука“

Универзитетском клиничком центру Републике Српске додијељено признање „Златни грб Града Бањалука“

Универзитетском клиничком центру Републике Српске данас је додијељено признање „Златни грб Града Бањалука“ за изузетну хуманост, исказану у пружању здравствених услуга и ангажовању у борби против  пандемије корона вируса. Признање је уручено поводом Дана Града, а у име свих запослених радника УКЦ РС признање је примио проф.др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ РС.

 

22/04/2021|

Успјеси у области торакалне хирургије Универзитетског клиничког центра Републике Српске

Јединствен приступ у збрињавњу патологије грудног коша и тешко угрожене дисајне функције

 

14/04/2021|

Посјета делегације СЗО, министра Шеранића и директора ФЗО РС Кустурића Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Шеф канцеларије СЗО: Ганут сам хуманошћу радника УКЦ РС

Др Фабио Скано, шеф канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ, министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић и директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске господин Дејан Кустурић посјетили су Универзитетски клинички центар Републике Српске.

07/04/2021|

Успјешно спроведена едукација из основа лијечења критично обољелих пацијената

Додјела сертификата за полазнике курса Fundamentals of Critical Care Support

02/04/2021|

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила УКЦ РС

Подршка УКЦ РС и здравственом сектору у борби против вируса корона

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Универзитетски клинички центар Републике Српске. Том приликом изјавила је да републичке институције подржавају здравствени сектор у борби против вируса корона, будући да је велики терет на здравственим радницима. Она је истакла да је тешко вријеме и за здравствени сектор, али и економију и да је задовољна ситуацијом у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

31/03/2021|

Вакцинација пензионисаних радника Универзитетског клиничког центра

Универзитетски клинички центар Републике Српске организовао је вакцинацију за више од 200 својих пензионисаних радника, као знак уважавања њиховог труда и рада којим су допринијели развоју наше здравствене установе.

17/03/2021|