Вијести

Prijem 50 učenika Medicinske škole u radni odnos

Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetili su Medicinsku školu u Banjaluci. Ovom prilikom dogovoren je prijem 50 učenika koji su završili Medicinsku školu (medicinskih sestara /tehničara) u radni odnos u UKC Republike Srpske.

11/05/2022|

Међународни дан бабица у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске

Данас се широм свијета обиљежава Међународни дан бабица, једне од најљепших професија у здравству. Бабице су прве које виде бебе и дочекају их на своје руке приликом рођења, а рођење дјетета је најважнији догађај у животу мајке и цијеле породице.

05/05/2022|

Представљање пилот пројекта о увођењу супервизије медицинских сестара/техничара у УКЦ Републике Српске

Универзитетски клинички центар Републике Српске прва је здравствена установа у Српској у којој ће бити реализован пилот пројекат који се односи на супервизију медицинских сестара и техничара, с циљем стручне подршке да би ефикасније допринијели струци и професионалном развоју и функционисању, као и отвореном разговарању о проблемима и изазовима са којима се свакодневно суочавају.

26/04/2022|

Васкршња посјета најмлађим пацијентима и Ургентном центру

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић традиционално је обишао наше најмлађе пацијенте хоспитализоване у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију и даривао их васкршњим јајима и слаткишима као пригодним знаком пажње.

24/04/2022|

Операције хемороида новом методом први пут у Републици Српској и БиХ

Хируршки тим Клинике за општу и абдоминалну хирургију је извео двије хируршке процедуре по први пут у УКЦ Републике Српске, али и по први пут у БиХ. Ријеч је о операцији хемороида новом техником под називом ХАЛ-РАР насталом од скраћенице од Хаеморрхоидал Артерy Лигатион анд Рецто Анал Репаир. Овом техником се користи један посебан уређај којим се помоћу ултразвучне сонде детектује тачно мјесто хемороидалне артерије која се подвезује. Тиме се спрјечава доток крви у хемороидални чвор, а обично је око 5-7 таквих артерија. У даљем току врши се враћање самог хемороидалног чвора на његово природно мјесто.

20/04/2022|

Први Луп – X систем на Балкану

Први пут је у Клиници за ортопедију и трауматологију урађен компликован оперативни захват луксационог прелома шестог и седмог грудног пршљена уз кориштење компјутерског навигационог система. Пацијент је повријеђен приликом рада у шуми, а оперативни захват протекао је уредно.

31/03/2022|

I Конференција Балканске асоцијације медицинских сестара у Београду

Представници сестринског кадра УКЦ Републике Српске су учествовали на I Конференцији Балканске асоцијације медицинских сестара у Београду.

26/03/2022|

Прва свјетска конференција посвећена борби са пандемијом KОВИД 19

Делегација Универзитетског клиничког центра Републике Српске присустовала је Првој свјетској конференцији посвећеној борби са пандемијом COVID19 која се одржава у Београду у Палати Србије у периоду од 26. до 28. марта.

26/03/2022|

Посјета Клиничком центру Србије

Данас је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић заједно са министром здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске др Аленом Шеранићем и директором Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејаном Кустурићем посјетио Клинички центар Србије. Искористили су прилику да заједно са Пословодством Клиничког центра Србије, те представницима Министарства здравља Србије обиђу нови објекат Клиничког центра Србије и разговарају о наставку сарадње.

25/03/2022|

Обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом у УКЦ Републике Српске

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске одржана је свечана конференција поводом Свјетског дана особа са Дауновим синдромом-Дјеце Сунца.

21/03/2022|