Вијести

Обиљежен Дан борбе против HIV/AIDS-a у Клиници за инфективне болести УКЦ РС

Медицинско особље Клинике за инфективне болести низом активности обиљежило је Дан борбе против HIV/AIDS-a с циљем смањења стигме и дискриминације обољелих од ове болести. Дана 30. новембра организовано је бесплатно тестирање у Клиници за инфективне болести, те је и мобилна екипа медицинског особља из Клинике за инфективне болести организовала бесплатно, добровољно и анонимно тестирање студената у студентском дому – Павиљон IV.

03/12/2018|

Потписана декларација о управљању медицинским отпадом

Дана 3. децембра 2018. године, потписана је Декларација о управљању медицинским отпадом између Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци и бањалучке Медицинске школе. Потписници декларације били су проф. др Владо Ђајић, генерални директор наше установе, проф. др Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета и директор ЈУ Медицинска школа Бања Лука Владимир Јагодић, мр.

03/12/2018|

УКЦ РС и Супербрке у борби против карцинома тестиса и простате

Поводом обиљежавања мјесеца новембра као мјесеца борбе против карцинома тестиса и карцинома простате уприличена је конференција за медије на којој смо жељели да подигнемо свијест о овим обољењима, укажемо на важност њиховог раног откривања, те обављања превентивних прегледа, као и да јавности прикажемо све модалитете лијечења којима наша установа располаже.

27/11/2018|

IN MEMORIAM

 

prim. dr Safet Badić

(1930- 2018)

Обавјештавамо све запослене у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и све грађане да је преминуо наш уважени  prim. dr Сафет Бадић.

20/11/2018|

Обиљежен Свјетски дан борбе против хроничне опструктивне болести плућа (HOBP)

Бесплатно мјерена плућна функција

Медицинско особље Клинике за плућне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске уз подршку фармацеутске компаније Провиденс организовало је 19.11.2018. године за све заинтересоване грађане бесплатну спирометрију. На овај начин 56 грађана је бесплатно испитало плућну функцију и капацитет плућа у „Стакленцу“ – парк Петар Кочић – Бањалука.

19/11/2018|

Поклонима обрадовали новорођенчад и породиље

Представници фирме X-Еxпресс посјетили Клинику за гинекологију и акушерство УКЦ РС

Поводом двије године пословања у Бањалуци представници фирме за доставу брзе поште „X-Еxпресс“ посјетили су данас Клинику за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра РС и том приликом даровали породиље и све бебе које су рођене јуче 14. новембра 2018. године.

15/11/2018|

Шесто савјетовање за медицинске сестре у УКЦ РС

Удружење медицинских сестара, техничара и бабица Републике Српске организовало је данас 9.11.2018. године ВИ савјетовање за главне и одговорне сестре и сестре у пракси, које се одржало у Амфитеатру зграде Матернитеа Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Предавање је реализовано захваљујући генералном директору највеће здравствене институције проф. др Влади Ђајићу који подржава рад ове асоцијације.

09/11/2018|

Чланови бањалучког Удружења “Мозаик пријатељства” посјетили Универзитетски клинички центар Републике Српске

Поклонима обрадовали пацијенте

Чланови Удружења “Мозаик пријатељства” из Бањалуке посјетили су пацијенте Клинике за кардиологију, Клинике за неурологију и Клинике за онкологију Универзитетског клиничког центра РС и том приликом им уручили симболичне поклоне, те им пожељени брзо оздрављење и кроз разговор пружили им ријечи охрабрења.

09/11/2018|

Младост Српске у УКЦ РС

У УКЦ РС четвртак, 8.11.2018. године тридесетак студентата Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањалуци, одсјек архитектура, предвођени доц. др Мајом Милић Алексић и доц. др Дианом Ступар посјетили су Универзитетски клинички центар Републике Српске, у намјери да сазнају мало више о пројектовању здравствених објеката. Првобитно је замишљено да стручна посјета студената траје укупно два часа, међутим због великог интереса и лијепе атмосфере, посјета је трајала око три и по сата.

08/11/2018|

Поводом Дана штедње даривана прворођена беба у Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Поводом Међународног дана штедње представници Комерцијалне банке ад Бања Лука као друштвено одговорне институције посјетили су Универзитетски клинички центар Републике Српске. Том приликом, мајци прворођене бебе уручили су штедни улог – цврчак штедњу уз пригодне поклоне. Мајка, Миланка Ђукић – Шајиновић у име свог првог дјетета, сина Филипа, захвалила се представницима Комерцијалне банке на овом лијепом гесту и пажњи коју су јој приредили.

31/10/2018|