Признање руководству Универзитетског клиничког центра РС

Проф.др Влади Ђајићу награда „Капетан Миша Анастасијевић“

Награда „Капетан Миша Анастасијевић“ коју већ 18. година додијељује „Медија инвент“ из Новог Сада у сарадњи са Привредним коморама Војводине и Републике Српске, те новосадским и бањалучким униветзитетом, додијељења је у четвртак 18.12.2018. године у Бањалуци угледним друштвеним, културним и хуманитарним радницима у Републици Српској.

Међу добитницима се ове престижне награде  је и генерални директор наше установе проф.др Владо Ђајић. Њему је додијељена плакета за савремени концепт  здравства у РС и доприносу за развој здравственог сектора.  

Предсједница РС Жељка Цвијановић добитник је овогодишње награде “Капетан Миша Анастасијевић” за личност године у оквиру пројекта “Пут ка врху”.

Директор компаније “Медија инвент” из Новог Сада Владо Маркановић је истакао да је ово значајна награда, чији је циљ промоција успјеха и афирмација привредног и друштвеног стваралаштва Српске, Србије и региона.

Награду за животно дјело добио је директор компаније “Орао” из Бијељине Милан Прица. Признање за најбољу локалну самоуправу добила је општина Дервента, док је професор Васо Бојанић добио награду за развој аграра у Републици Српској.

Међу награђенима су и директор предузећа “Еко-топлане Бањалука” Борко Торбица за најбољи пројекат, затим директор компаније “Нешковић” Миле Јовановић као лидер одрживог развоја у Српској, те хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” као најхуманији пројекат у региону. Добитници награде су и бањалучки хор „Јединство“ као и РТРС.

Пројекат “Пут ка врху” настао 2000. године, са основним циљем да покаже да на овом простору има много правих вриједности, које друштво треба да цијени. Пројекат “Пут ка врху” компанија “Медија инвент” реализује у сарадњи с бањалучким Универзитетом и Привредном комором РС.

Капетан Миша Анастасијевић (1803-1885) био је српски трговац и задужбинар. Све своје богаство оставио је свом роду, а од многобројних задужбина истиче се зграда гдје је данас смјештен ректорат београдског универзитета.

 

19/12/2018|