Представници Министарства породице, омладине и спорта уручили су донацију Одјељењу дјечије хематоонкологије Клинике за дјечије болести као и породиљама Клинике за гинекологију и акушерство.

Поклон пакети за породиље састоје се од хигијенских потрепштина неопходних за свакондевну употребу. Одјељењу дјечије хематоонкологије донирана је постељина, хигијенски пакети и остале неопходне потрепштине које олакшавају свакодневни боравак нашим малишанима у болничким условима.

Том приликом шеф овог Одјељења проф. др Јелица Предојевић је рекла да се у овом Одјељењу одвија свакодневна борба за живот наших најмлађих пацијената, те је управо зато свака помоћ, па и она материјална добродошла. Према ријечима проф. др Јелице Предојевић прошле године у Одјељењу дјечије хематоонкологије, само од леукемије, лијечило се 12 пацијената што је за Републику Српску у односу на број становника велика  инциденца. Тренутно је у овом одјељењу десетак пацијената. Босиљка Бошњак, помоћница министра у Министарству породице, омладине и спорта РС, нагласила је тежњу овог Министарства да се нашим најмлађим пацијентима олакшају услови боравка у болници, те изразила жељу за њиховим што бржим оздрављењем и опоравком.