Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ РС је донирала Сбербанка Бања Лука два ЦТГ апарата. Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић је примио донацију, коју је у име Сбербанк а.д. Бања Лука, уручио предсједник Управе Александар Кесић. Вриједност донације је око 8 000 КМ.
Овом приликом, проф. др Владо Ђајић је изразио своју захвалност Сбербанци, која како каже, подржава и препознаје значај УКЦ РС и помаже у побољшању постојећих услова за лијечење пацијената. „Са овом медицинском опремом, која има велику улогу у пренаталном периоду жена, свакако ћемо унаприједити и олакшати наш свакодневни рад, а овакве донације су подршка у дугорочном развоју највеће здравствене установе у Републици Српској“ изјавио је проф. др Владо Ђајић.
Предсједник Управе Сбербанк а.д. Бања Лука Александар Кесић, је овом приликом рекао да се Сбербанк а.д. Бања Лука опредијелила за принципе донација и помагања општинама широм Српске. „Изузетно нам је задовољство што смо били у прилици да изађемо у сусрет и помогнемо Клиници за гинекологију и акушерство у УКЦ РС, јер тиме улажемо у нашу будућност. Донацијом ЦТГ апарата који је намијењен за дијагностичку методу праћења стања фетуса чија је примјена значајно смањила компликације у перинатологији, дајемо свој допринос у циљу побољшања услова његе и прегледа будућих мајки. Ова донација представља само једну у низу наших активности хуманитарног карактера и наше друштвене одговорности, а које су важан дио пословања и корпоративне културе“, истакао је овом приликом предсједник Управе Сбербанк а.д. Бања Лука Александар Кесић.
Драгица Драгановић, шеф породилишта у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ-а РС, објаснила је овом приликом да су ови апарати од изузетног значаја за рад породилишта, те да је савремена перинатологија незамислива без њих. „ЦТГ апарат истовремено региструје феталну срчану фреквенцију, односно откуцаје бебиног срца и материчне контракције то јесте трудове. Укратко служи нам за праћење интраутериног стања плода током порођаја“, рекла је др Драгица Драгановић.