Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић посјетио је Универзитет у Минхену (Њемачка) и престижни спортски кардиолошки центар у оквиру ове установе. Том приликом разговарао је са признатим интернистом кардиологом са наших простора проф. др Миланом Динићем који је један од водећих стручњака у овом престижном њемачком и свјетском универзитету.

Проф. др Владо Ђајић је истакао задовољство посјетом овој престижној установи и искористио прилику да позове водеће људе овог центра у посјету УКЦ РС.  Како је истакао проф. др Ђајић, узвратна посјета најављена је убрзо, те је договорена сарадња и размјена стручног кадра између двије установе што ће имати изузетан значај за УКЦ РС и за усавршавање нашег медицинског кадра.

Проф. др Милан Динић упознао је директора Кардиолошког центра проф. др Мартина Хала са посјетом делегације УКЦ РС, а најављена је и заједничка посјета Бањалуци и нашој установи. Овај кардиолошки центар који дјелује у оквиру престижног универзитета сваке године збрињава више од 10.000 пацијената свих узраста од рекреативних спортиста до олимпијских шампиона, те пацијената са прекомјерном тежином и срчаних болесника.