Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Ротарy клуб Бањалука је донирао апарат којим ће се омогућити лакше проналажење вена код прематурне новорођенчади. Представници Ротарy клуба су са задовољством уручили ову врло корисну донацију особљу Клинике за дјечије болести УКЦ РС. Вриједност донације је око 3 000,00 КМ. Донирани апарат се користи за транслуминацију крвних судова код дјеце приликом пласирања венских линија и транслуминацију грудног коша код сумње на пнеумоторакс.

„Желим да Вам се захвалим на сарадњи и да Вам са задовољством уручим апарат, DIA 100 ASTODIA, који ће омогућити лакше проналажење вена код прематурне новорђенчади, а који такође има могућност транслуминације односно верификације пнеумоторакса код истих пацијената. Ротаријанци широм свијета као и Rotary клуб Бањалука помажу угроженим категоријама друштва како би наша локална заједница била срећније мјесто за живот. Наше опредјељење јесте да на овом путу будемо заједно са локалном заједницом и институцијама од општег и јавног интереса“, рекао је др сц.вет.мед. Драган Касагић, предсједник Rotary клуба Бањалука.

Средства за донацију су прикупљена на традиционалном хуманитарном балу који је у организацији клуба већ 17 година.

Начелник Клинике за дјечије болести УКЦ РС прим. др Владимир Мирошљевић овом приликом је изјавио: „Нећу да се захваљујем у име особља које је запослено у овој Клиници него у име наших најмлађих пацијената за које је ова донације од велике важности. У Одјељењу интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести се збрињавају витално угрожени најмлађи пацијенти који захтијевају константано праћење здравственог стања. Овако осјетљивим пацијентима врло је тешко пронаћи венски пут и аплицирати лијек, а овај апарат ће увелико тај процес олакшати. Још једном се захваљујем на корисној донацији Rotary клубу.“