Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице” донирало је Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске девет топлих креветића.

Овом приликом генерални директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић захвалио се Удружењу „Мрвице“ за све што је до сада урадило за нашу установу и додао да је у припреми реконструкција Клинике за гинекологију и акушерство као и Клинике за дјечије болести која ће омогућити много боље услове за збрињавање новорођенчади и дјеце.

Начелник Клинике за дјечије болести прим. др Владимир Мирошљевић изјавио је да о значају донације најбоље говори чињеница да су у прва два мјесеца ове године на Одјељењу неонатологије имали 136 пацијената, од којих је 30 одсто пријевремено рођене дјеце којој је потребан топли креветић. Према његовим ријечима прематуруси поред терапије захтијевају да имају адекватан смјештај, односно топли креветић, из разлога што они сами не могу обезбједити довољну количину топлоте.

Данка Мирјанић, предсједница Удружења “Мрвице” истакла је да је ово трећа година од како постоји акција “Љубичасти новембар” с циљем подизања свијести јавности о пријевременом рођењу беба, а ове године слоган акције је био “За топли загрљај”. Она је додала да је захваљујући свим приватницима и институцијама које су се одазвале акцији и кроз хуманитарни број, прикупљено 36.000 КМ помоћу којих су набављени топли креветићи.