Уручена вриједна донација њемачког удружења

Представници Хуманитарног удружења “Каритас”, Жупног уреда „Свети Роко“ из Градишке уручили су данас Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци донацију – болесничке кревете, ормариће, столице и колица за веш.
Помоћник генералног директора УКЦ РС за људске ресурсе проф. др Зоран Мавија захвалио је на донацији и истакао да се наставља сарадња са овом организацијом, на задовољство пацијената који се лијече у нашој здравственој установи.
Како је навео ријеч је о квалитетним болесничким креветима и пратећој опреми, а овакве донације су увијек добродошле у великој здравственој установи попут УКЦ РС.

Представник хуманитарног удружења “Каритас”, Жупног уреда „Свети Роко“ из Градишке Сњежана Хрвачевић рекла је новинарима да је донација обезбијеђена у сарадњи са њемачким удружењем “Католички помоћник за његу” из града Есена.
Хрвачевићева је навела да је ова донација намијењена клиникама за онкологију и гинекологију УКЦ РС и додала да је прошле године и сама била пацијент ових клиника, те да је, како каже, успјела да оцијени какве су им потребе.
Ријеч је о наставку сарадње од прошле године када је Клиници за онкологију дониран 31 кревет и 300 килограма постељине. Ове године смо обезбиједили ову донацију од 61 кревета, те исти број ормарића, душека и друге опреме, рекла је Хрвачевићева.
Она је позвала организације на чијем су челу жене да се удруже и да заједничким снагама обезбиједе донације онима којима је то неопходно.