Поклонима обрадовали најмлађе пацијенте

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић заједно са генералним директором Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владом Ђајићем, посјетила је данас дјецу на одјељењима Клинике за дјечије болести, Клинике за дјечију хирургију, честитала им Васкрс, уручила поклоне и пожељела брзо оздрављење.

Предсједница је изјавила да је ово мали знак пажње према дјеци која због здравственог стања нису могла да оду кући за вријеме празника, као и према њиховим родитељима. Она је истакла да је и раније долазила у посјете у УКЦ РС, али и у Дом за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић”, те додала да постоје потреба и жеља да се најмлађима покаже пажња и уруче поклони.

Како је рекла власт РС се увијек трудила да улаже у здравство и да прави један бољи амбијент, али је у суштини увијек најважније да будемо хумани, да покажемо да водимо рачуна о нашим становницима, посебно дјеци. Предсједница је истакла да је данашња посјета мали знак пажње дјеци, те да им се уз дароване поклоне помогне да превазиђу то што на овај дан нису са својим породицама те свима пожељела брзо оздрављење, а свим нашим грађанима који славе и прослављају овај велики празник честитала Васкрс уз поздрав `Христос васкрсе`”.

Генерални директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић захвалио је предсједници Српске за поклоне и радост коју је донијела својим доласком у нашу здравствену установу. Он је истовремено, у име пацијената и запослених у УКЦ РС захвалио предсједници, српском члану Предсједништва БиХ господину Милораду Додику и руководству Српске што су омогућили да имамо најбољи центар у региону.

Он је овом приликом најавио заједнички план реконструкције Клинике за гинекологију и Клинке за инфективне болести, те нови објекат онкологије, Медицинског факултета и Средње медицинске школе што је доказ да руководство Републике Српске има хуман однос према својим становницима јер им омогућава да имају напредан здравствени систем.