Наставак континуиране медицинске едукације кадра Универзитетског клиничког центра Републике Српске наставља се пуном динамиком. Од 1. септембра ове године, један специјализант биће упућен на трогодишњу едукацију у Клинику за неурохирургију Клиничког центра Србије, а такође је планиран одлазак љекара који су већ завршили специјализације на доедукацију у Београд. Ово је договорено на састанку  проф. др сц. мед. Владе Ђајића, генералног директора УКЦ РС и проф. др Данице Грујичић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију Клиничког центра Србије и Милоша Јоковића, директора Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије који су са сарадницима боравили у посјети нашој установи.

Током посјете делегације из Србије утврђен је комплетан план едукације наших љекара у Београду, али и договорена сарадња у наредном периоду која се огледа у томе да ће проф. др Грујичић и њени сарадници долазити једном мјесечно да изводе операције у УКЦ РС.

Проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ РС захвалио се проф. др Грујичић на залагању и лијечењу пацијената из Републике Српске како у ратним тако и у мирнодопским условима. Он је додао да се ради о љекару који је спасио велики број живота становника РС и од којег су генерације доктора имале прилику да много науче.

Проф. др Даница Грујичић је након обиласка просторија УКЦ РС изјавила да је операциони блок одлично опремљен, те констатовала да љекари УКЦ РС сада раде у условима у којима раде хирурзи у било којем дијелу свијета. Напоменула је да су испоштовани сви стандарди, а посебно се осврнула на то да су просторије Неурохирургије сређеније у односу на стање од прије. Она је такође истакла да зграде нису довољне и да су потребни едуковани људи, те да младе треба учити да раде како би и они сутра постали стручњаци.

Проф. др Даница Грујичић је један од најбољих неурохирурга Србије и региона, в.д. директора Института за онкологију и радиологију КЦ Србије, редовни професор на Медицинском факултету у Београду, предсједник Хуманитарног удружења “Здрава Србија” и велики друштвени активиста.