Универзитетски клинички центар Републике Српске посјетио је предсједник Владе Републике Српске господин Радован Вишковић. Том приликом одржан је састанак са пословодством УКЦ РС на челу са проф. др Владом Ђајићем на којем је утврђено да су УКЦ РС и здравствени систем Републике Српске успјешно одговорили на све изазове у борби против вируса корона.

Овом приликом премијер Радован Вишковић се захвалио свим медицинским радницима који су у посљедња два мјесеца дали све од себе да би заштитили здравље грађана, те додао да су много јаче економије имале много веће проблеме и њихови здравствени системи су падали. Република Српска је показала да као једна мала екомонија, ако се добро организује, може да се носи са овим проблемом.

Према његовим ријечима, нови вирус корона је у Републици Српској све вријеме држан под контролом, те ни у једном тренутку није било експоненцијалног раста броја заражених. Додао је да је у протекла два мјесеца Влада РС здравственом сектору по разним основама дозначила више од 100 милиона КМ за набавку потребне опреме, лијекова и свега осталог што је било неопходно. Вишковић је нагласио да је од изузетног значаја што у Ковид болници није било обољелих здравствених радника.

Проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ РС, рекао је да је наша установа према мишљењима експерата из Свјетске здравствене организације успјешно одговорила на све изазове у претходна два мјесеца. Нагласио је да ниједном пацијенту, ни у једном тренутку није фалио респиратор, болеснички кревет, или присуство здравствених радника и лијекова, што се дешавало у скоро свим државама. Такође, захвалио се Влади Републике Српске без чије подршке у овој борби не бисмо успјели.