Делегација Републике Србије на челу са предсједником Републике Србије Александром Вучићем посјетила је Универзитетски клинички центар Републике Српске. Госте из Србије дочекали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и проф.др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ  РС са члановима Пословодства наше установе.

Предсједник Републике Србије Александар Вучић је приликом посјете Универзитетском клиничком центру Републике Српске поздравио здравствене раднике и изразио велико поштовање за посао који су обавили у претходном периоду. Рекао је да је поносан што је у Бањалуци и додао да Србија брине о Српској, да показује одговорност и исказао увјереност да су људи у Српској тога свјесни.

Начелницима општина и директорима Домова здравља у Републици Српској,  предсједник Републике Србије Александар Вучић је овом приликом свечано уручио кључеве од 15 амбулантних возила које је Република Србија донирала Републици Српској, а чија је вриједност 1.466.000 КМ.

Санитетска возила добили су Домови здравља у Источном Старом Граду, Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

Проф. др Владо Ђајић је рекао да је свака помоћ добро дошла, те да ће савремено опремљена санитетска возила спасити хиљаде живота пацијената који на адекватан начин треба да буду довезени у УКЦ РС.