УКЦ РС помаже Болницу Брчко

 Директор Болнице Брчко др Душан Стокић са сарадницима посјетио је Универзитетски клинички центар Републике Српске и том приликом разговарао са генералним директором проф. др Владом Ђајићем. Током сусрета др Стокић се захвалио руководству УКЦ РС на свему што чине за пацијенте из Брчко Дистрикта.

Др Стокић је овом приликом рекао да су Бањалука и УКЦ РС  показали највише разумијевања за пацијенте Брчко Дистрикта. Нагласио је да су задовољни сарадњом, те да желе да Република Српска буде више присутна у Брчком и кроз институције и ванинституционално, што је изузетно важно за пацијенте који долазе из Брчког које има посебан статус у БиХ. Како је рекао, Брчко је самостална територијално-политичка јединица и има све елементе власти, свој здравствени систем који не може да буде потпуно заокружен јер не постоји терцијарни ниво лијечења и због тога је важна сарадња са свим установама па и УКЦ РС.

Генерални директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић изјавио је да ће УКЦ РС помоћи Болници Брчко да се подигне ниво здравствене заштите у тој установи, те је нагласио да ће сарадња бити интензивирана. Додао је да ће то бити учињено самим тим што ће УКЦ РС лијечити пацијенте Брчко Дистрикта, а истовремено ће помоћи и у едукацији здравственог кадра из брчанске Болнице, а  љекари УКЦ РС ће одлазити да помогну колегама у Брчком. Проф. др Ђајић је изразио задовољство што су здравствени радници, а и пацијенти из Брчког препознали УКЦ РС