Др Марко Пекија

(1983-2020)

Са дубоким жаљењем обавјештавамо јавност и медије да је дана 13. 9. 2020. године, након више од мјесец дана  борбе са новим корона вирусом преминуо наш уважени љекар др Марко Пекија из Клинике за интензивну медицину за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Љекари, особље и сви запослени у нашој установи имали су привилегију што су познавали уваженог младог љекара, те што су имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и ентузијазма пред којим је била блистава каријера. Др Пекија је радио у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС збрињавајући најкритичније пацијенте и спашавајући бројне животе, нажалост, битку против невидљивог непријатеља није добио.

Др Марко Пекија рођен је 8. септембра 1983. године у Бањалуци. Медицински факултет у Бањалуци је завршио 2013. године гдје и стекао звање доктора медицине. Након завршеног факултета своју професионалну каријеру је започео у Дому здравља Приједор 8. августа 2013. године. У Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске је засновао радни однос 1. марта 2019. године гдје добио специјализацију из области пулмологије у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС.

Иза себе је оставио супругу и двоје дјеце.

Пословодство УКЦ РС у име запослених у нашој установи изражава дубоко жаљење за изгубљеним младим животом колеге и радника, а породици преминулог љекара упућује искрено саучешће.

Комеморативна сједница поводом смрти др Марка Пекије одржаће се у сриједу, 16.септембра 2020. године у 10:00 часова у Универзитетском клиничком центру Републике Српске којој ће због епидемиолошке ситуације присуствовати само породица и колеге преминулог.