Амбасадор Краљевине Норвешке у Босни и Херцеговини, Његова Екселенција господин Олав Реинертсен са делегацијом Амбасаде и представницима Развојног програма Уједињених нација (UNDP-a) посјетио је данас Универзитетски клинички центар Републике Српске. Приликом посјете амбасадор се састао са члановима Пословодства УКЦ РС на челу са проф. др Владом Ђајићем, те донирао вриједна медицинска средства за потребе наше установе.

Приликом посјете извршена је примопредаја донације која је финансирана средствима Краљевине Норвешке. Ријеч је два пацијент монитора за праћење виталних функција пацијента са ЕКГ-ом, 20 000 комада медицинских/хируршких маски, те 5 000 комада заштитних маски са високим процентом заштите FFP2/N95. Вриједност донације је 27.700,00 КМ без ПДВ-а, а опрему је набавио и болници испоручио Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у Босни и Херцеговини.

Проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ РС захвалио се на посјети као и на вриједној донацији, те додао да му је част угостити Његову Екселенцију господина  Olava Reinertsen-a. Приликом посјете генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске упознао је амбасадора Краљевине Норвешке са капацитетима и начином рада и функционисања највеће здравствене установе у Републици Српској у ванредним околностима, представио резултате постигнуте у борби против пандемије изазване новим корона вирусом, као и будуће планове. Разговарано је о глобалном проблему који је захватио цијели свијет, те здравственим, социјалним и економским импликацијама изазваним пандемијом, али и изражена нада да ће у догледној будућности вакцина против COVID 19 бити доступна. Амбасадор Краљевине Норвешке захвалио се медицинском особљу на труду и раду на првим линијама у доба пандемије, а проф. др Ђајић додао је да је поносан на чињеницу да су труд и рад УКЦ РС препознати од стране Краљевине Норвешке.