IMAGE-GUIDED RADIO-/NUCLIDE THERAPY

(“Сликовно-вођена радионуклидна терапија”)

У периоду од 28. септембра до 2. октобра 2020. године одржала се Међународна школа под називом „IMAGE-GUIDED RADIO-/NUCLIDE THERAPY“ (“Сликовно-вођена радионуклидна терапија”) у којој је партиципирало 79 учесника из 23 земље. Организатор овог научног догађаја је Клинички завод за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Медицински факултет Универзитета у Бањалуци у сарадњи са Институтом за примјењену физику и Медицинским универзитетом у Бечу, а све уз подршку Међународне агенције за атомску енергију.

Школа је намијењена љекарима, научницима који се баве биомедицинским инжињерингом, те  физичарима и медицинским професионалцима којима је у интересу проширити знање из поља методологије и клиничких аспеката имиџинга у радионуклидној терапији. Такође, циљ одржавања ове Школе је омогућити ангажман разних специјалности за боље разумијевање и уважавање примијењене медицинске физике.

Предавачи су били истакнути професионалци и научници из области нуклеарне медицине, онкологије, радиотерапије, радиологије и медицинске физике из Аустрије, Њемачке, Велике Британије као и професори и сарадници Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци. Због епидемиолошке ситуације условљене пандемијом новог корона вируса, Међународна школа се одржала путем интернета.