Дана 13. новембра Универзитетски клинички центар Републике Српске посјетио је српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик. Овом приликом српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и генерални директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић са сарадницима у заштитним одјелима обишли су најугроженије пацијенте обољеле од Covid 19 и медицинске раднике који су већ више од осам мјесеци на првој линији одбране против невидљивог непријатеља – новог корона вируса. На тај начин српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је пружио подршку пацијентима и здравственим радницима који подносе највећи терет у пандемији новог корона вируса.

Српски члан Предсједништва БиХ током посјете УКЦ РС је рекао да је веома потресно видјети људе у тешком стању, те додао да је посао медицинског радника веома тежак и пожртвован, те да ће се заложити за неки дио надокнаде за оне који су изложени свакодневно вирусу. Додао је да је свим пацијентима које је обишао пожелио да дођу кући својим породицима, да буду здрави, а онима који схватају олако пандемију поручио да само погледају снимке људи који су јуче били здрави, а сада су на лијечењу у УКЦ РС. Поручио је грађанима да се чувају поштујући епидемиолошке мјере јер је то једини начин да се сачува здравље, те додао да избјегавају велике скупове, да држе дистанцу и одржавају личну хигјену.

Још једном је захвалио медицинским радницима УКЦ РС на челу са проф. др Владом Ђајићем на напорима које улажу да би помогли обољелима и додао да то није само умни неги и физички рад јер су у питању животно угрожени пацијенти. Поновио је да медицински радници имају његову подршку, те да ће размишљати о пацијентима и медицинским радницима са својим сарадницима како би учинили све да их подрже. Рекао је да Република Српска мора остати захвална свим медицинским радницима изложеним Ковиду, а да поједини смишљају причу о некаквим новим болницама јер не могу да гледају сређеност УКЦ РС.

Проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ РС, захвалио се српском члану Предсједништва у БИХ Милораду Додику за све што је урадио за УКЦ РС. Рекао је да су његови сарадници и он лично одушевљени храброшћу господина Милорада Додика који је међу ријетким званичницима који су ушли међу заражене и дао им подршку. Додао је да је са српским чланом Предсједништва БиХ разговарао о даљем развоју Универзитетског клиничког центра Републике Српске.