Од 16. до 18. новембра 2020. године начелница Клинике за инфективне болести проф. др Антонија Верхаз, начелник Клинике интензивне медицине за нехируршке гране проф. др Пеђа Ковачевић и начелница Завода за клиничку микробиологију доц. др Маја Травар одржали су предавања свим радницима запосленим у Цовид одјељенима УКЦ РС на тему болести Цовид- 19.  
Доц. др Маја Травар, начелница Завода за клиничку микробиологију објаснила је током првог предавања колегама поступак тестирања на нови корона вирус методама брзих  антигенских и ПСР тестова.
Начелница Клинике за инфективне болести УКЦ РС проф. др Антонија Верхаз одржала је предавање на тему „Клиничка слика и лијечење хоспитализованих пацијената обољелих од Цовид-19“ којим је приближила радницима Цовид одјељења клиничке слике хоспитализованих болесника, те праћење њиховог здравственог стања. Такође проф. др Верхаз је у свом предавању говорила и о примјени терапије код обољелих пацијента од Цовид- 19.  То је значајно посебно са аспекта брзе промјене клиничке слике током које пацијенти са лакшим клиничким сликама, за кратко вријеме добијају тежи облик болести.
Начелник Клинике интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС проф. др Пеђа Ковачевић је одржао предавања на тему „Кисеоничка подршка код пацијената обољелих од Цовид-19“. Ова предавања су била посебно важна имајући у виду чињеницу да је наша клиника похваљена од стране Свјетске здравствена организације – СЗО као врло успјешна због високог процента преживјелих пацијената који су били хоспитализовани у овој Клиници.
Испред руководства УКЦ РС обратили су се генерални директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић и помоћник генералног директора за медицинске послове проф. др Звездана Рајковача који су истакли да су оваква предавања значајна имајући у виду да су предавачи од почетка пандемије у организационом смислу у Цовид тиму и да су стекли знања да могу пренијети своја искуства колегама који раде у Цовид одјељенима.
Запослени су имали прилику да поставе питања, те да на све своје професионалне недоумице добију одговор на лицу мјеста, а констатовано је да су предавања била веома значајна у доба када је пандемија у пуном јеку.