Универзитетски клинички центар Републике Српске организовао је вакцинацију за више од 200 својих пензионисаних радника, као знак уважавања њиховог труда и рада којим су допринијели развоју наше здравствене установе.

Генерални директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић истакао је значај што ова здравствена установа брине и о својим бившим радницима, који су сада у пензији. Нагласио је да је ово порука и младима да воде рачуна о старијима, јер ако не дајемо пажњу и значај онима од којих смо учили, немамо чему да се надамо у будућности. Проф. др Ђајић такође је овом приликом рекао да наредне седмице креће вакцинација и осталих пензионера у Републици Српској.

Бивши радник УКЦ РС др Жељко Родић указао је, као инфектолог, на значај вакцинације у заштити здравља, те позвао грађане који се нису вакцинисали да то ураде, јер је то најбољи начин борбе против вируса корона.

Један од пензионисаних радника УКЦ РС Јадранка Сенић захвалила се проф. др Влади Ђајићу и руководству највеће здравствене установе у Српској што су омогућили у тешкој епидемиолошкој ситуацији вакцинацију пензионисаних радника, те истакла да је то значајан допринос здравственом просвјећивању и борби против вируса корона.