Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др сц. мед. Владо Ђајић обишао је наше најмлађе пацијенте хоспитализоване у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију и даривао их васкршњим јајима и слаткишима као пригодним знаком пажње. На овај начин наша установа на челу са проф. др Ђајићем  жељела је да малишанима који Васкрс дочекују ван својих домова бар дјелимично дочара празничну атмосферу, те ублажи страх од боравка у болници и учини га колико је то могуће љепшим.

Овом приликом проф. др Ђајић је рекао да је највећи успјех за сваког човјека када код некога изазове искрени осмијех, срећу и задовољство. Додао је да је ова посјета постала традиција, те да се сваке године на Васкрс обиђу наши најмлађи пацијенти са жељом да их подсјетимо на наше васкршње обичаје, да их дарујемо шареним јајима и слаткишима, а истовремено се с њима поиграмо, лупамо јаја и развеселимо их јер нису са својим најдражим код куће.

Проф. др Владо Ђајић је такође истакао да је жеља руководства УКЦ РС да се поред најбољих услова које настоје да пруже пацијентима и најбоље терапије, успостави и топао, пријатељски, хумани однос према пацијентима.