Представници Даун синдром центра Бањалука уручили су генералном директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф.др Влади Ђајићу Повељу амбасадора особа са Дауновим синдромом због његове дугогодишње несебичне подршке. Као знак захвалности и уважавања Повељу му је уручило десет особа са Дауновим синдромом из Бањалуке, Приједора и Лакташа.

Примајући Повељу генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф.др Владо Ђајић је рекао да је за свој хумани рад добио бројна признања, одликовања и медаље, али да му је данашње признање једно од најдражих те да му даје подстрек за даљи рад. Како је истакао многи мисле да ја помажем њима, међутим, они су помогли и много мени, рекао је Ђајић томом уручења Повеље која је одржана у УКЦ-у РС. Он је додао да је радећи са њима и посматрајући их научио да постоје много вредније ствари од оних за које свакодневно мислимо да јесу вриједне.

Директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић уручио је Ђајићу и протокол који се тиче саопштавања дијагнозе Дауновог синдрома приликом рођења ђетета.

Овај протокол руског Министарства здравља је утицао да се у већем дијелу Русије број остављене ђеце са Дауновим синдромом сведе на нулу.

Зоран Јелић је навео да су представници Даун синдром центра Бањалука захваљујући Ђајићевој помоћи стигли до Москве, гђе су ове године и побиједили на Међународном гастрономском фестивалу

Он је ракао да су захвални Ђајићу и што је организовао прву фудбалску репрезентацију састављену од особа са Дауновим синдромом из Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и прву фудбалску утакмицу са представницима Владе Српске, те помогао да се формира први женски фудбалски тим особа са Дауновим синдромом.

Такође Јелић је навео да је Ђајић организовао и онлајн сусрет са највећом руском организацијом “Даунсајд ап”, са којом су успоставили сарадњу.