Најављена улагања Кине у здравствени сектор Републике Српске

Проф. др Владо Ђајић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске одржао је данас радни састанак са почасним предсједником Агенције за техничку и економску сарадњу Кине и Европе (ЦЕАТЕЦ), Гуо Ђин Пином. На састанку је договорена сарадња Републике Српске и привредних компанија из Кине.

Проф. др Владо Ђајић је истакао да ће ова сарадња, између осталог, допринијети унапређењу здравственог сектора, као и развоју привредног сектора, те отварању нових радних мјеста у Бањалуци, као и широм Српске. Према његовим ријечима, договорена је сарадња из области здравства, јер су компаније из Кине заинтересоване за улагање и опремање здравствених објеката, а оно што је најбитније за УКЦ Републике Српске, јесте да се омогући едукација љекара у Кини.

Гуо Ђин Пин, почасни предсједник ЦЕАТЕЦ (Агенције за техничку и економску сарадњу Кине и Европе) истакао је на састанку да жели помоћи развоју Бањалуке и Српске, посебно у здравственом сектору. Овом сарадњом, у коју ће бити укључени млади људи, доћи ће до размјене кадрова између Кине и Републике Српске. Он је на састанку рекао да је врло срећан што може да доведе привреднике из Кине у Српску, како би отворили фирме и омогућили добро плаћене послове, те да сви заједно помогну развоју Српске.