Др Мирослав Божић (1945-2021)

Обавјештавамо вас да је 15.8.2021. године преминуо наш уважени љекар др Мирослав Божић, специјалиста гинекологије и акушерства који је свој радни вијек провео у Kлиници за гинекологију и акушерство УKЦ Републике Српске.Др Мирослав Божић рођен је 12.7.1945. године у Шипрагама крај Kотор Вароши. Медицински факултет је завршио 1977. године у Београду. Постдипломске студије је завршио 2002. године у Бањалуци. Први радни однос засновао је у Дому здравља Kотор Варош, а 1983. године се запослио у Kлиници за гинекологију и акушерство наше установе гђе је провео свој радни вијек. Учествовао је у изради многобројних стручних и научних радова. Био је учесник значајних конгреса и симпозија у земљи и иностранству.
Љекари, медицинско особље и сви запослени у нашој установи који су сарађивали са њим имали су привилегију што су познавали уваженог љекара и што су имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и одговорности према онима којима је то било најпотребније. Иза себе је оставио супругу и двоје ђеце.
Kомеморативна сједница др Мирославу Божићу одржала се 16.8.2021. године у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а сахрана се обавила исти дан на Српско-православном гробљу у Борику у кругу најуже породице