УКЦ Републике Српске прва установа у којој се овакав третман институционално проводи

Почетком децембра у Клиници за психијатрију УКЦ Републике Српске почела је са радом соба за терапију игром. Овај начин терапије намијењен је за дјецу и адолесценте различитих узраста који имају проблеме са емоционалним реакцијама, агресивним испољавањима емоција, анксиозним сметњама, као и за дјецу која су прошла одређена трауматска искуства и тешко се социјализују. У раду са пацијентима ангажован је психолог едукован из области терапије игром, односно практичар терапије игром усмјереном на дијете. Кроз терапију игром едуковани терапеути користе терапеутске методе да помогну пацијентима да разријеше психосоцијалне тешкоће, те да постигну оптималан раст и развој.

Универзитетски клинички центар Републике Српске је постао прва установа у којој се овакав третман институционално проводи.

Пацијенти могу доћи амбулатно са специјалистичком упутницом, а пожељно је да се прво направи клиничка процјена психолога који би упутио дијете у третман ( психолог у УКЦ Републике Српске или из Центра за ментално здравље). За почетак соба за терапију игром ће радити четвртком у терминима који се договоре са пацијентима. Све додатне информације пацијенти могу добити на бројеве телефона 051/434-650 или 051/434-652 које могу позвати сваки радни дан у периоду од 08:00-14:00х.