Прим. др Ацо- Асим Хотић, мр сц. мед. (1927- 2021)

Обавјештавамо Вас да је преминуо наш уважени љекар прим. др Ацо- Асим Хотић, мр сц. мед., специјалиста интерне медицине – супспецијалиста хематологије који је свој радни вијек провео у УКЦ Републике Српске.
Прим. др Ацо- Асим Хотић рођен је 25. фебруара 1927. године у Бањалуци гдје је провео дјетињство. Основну школу је потом похађао у Београду све до бомбардовања Београда када се са породицом вратио у Бањалуку. Из тог периода га веже љубав према новинама ПОЛИТИКА које има сложене деценијама уназад.

Са 18 година одлази да студира филозофију у Москву гдје је провео годину дана а затим се вратио у земљу и уписао медицину на Медицинском факултету у Сарајеву који је завршио 1958. године. Стручни испит положио је 1963. године.

Прим. др Ацо- Асим Хотић радио је у Здравственој станици у Скендер Вакуфу, Дому народног здравља Босанска Градишка и Дому здравља Бањалука, а 1964. године запослен је као љекар у Општој болници Бањалука у Интерном одјељењу.

Специјалистички испит из интерне медицине положио је 1970. године у Загребу. Постдипломски студиј из цитодијагностике завршио је у Загребу.

Под менторством проф. др Андрије Микеша ужу академску специјализацију/сепспецијализацију из хематологије завршио је у Београду.

У октобру 1971. године постављен је за шефа Хематолошког одсјека Интернистичке службе Медицинског центра Бањалука и на тој дужности је остао до јуна 1985. године. Прим . др Ацо- Асим Хотић је у октобру 1985. године постављен за начелника Интерне клинике. У фебруару 1991. године отишао је у пензију.

Био је омиљен љекар како међу пацијентима тако и међу колегама познат по свом ведром духу и духовитости и широких видика, поред огромног знања које је посједовао.

Комеморативна сједница поводом смрти нашег уваженог прим. др Аце- Асима Хотића одржаће се 30.12.2021. године у 10:00 часова у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, у сали број 2. (ЦМБ- улаз са хелиодрома). Сахрана ће се обавити исти дан у 14:00 часова на Новом гробљу-Побрђе-Бањалука.