Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић традиционално је обишао наше најмлађе пацијенте хоспитализоване у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију и даривао их васкршњим јајима и слаткишима као пригодним знаком пажње. На овај начин наша установа на челу са проф. др Ђајићем  жељела је да малишанима који Васкрс дочекују ван својих домова бар дјелимично дочара празничну атмосферу, те ублажи страх од боравка у болници и учини га колико је то могуће љепшим.

„Данас смо овдје како бисмо дјеци, која нису у прилици да овај празник дочекају у својим домовима, дочарали васкршњу атмосферу и даривали их шареним јајима и слаткишима. Наша жеља је да им покажемо да водимо рачуна о њима и у празнично вријеме и покажемо им љубав, пажњу и љубазност. Поред најбољих услуга и терапије, које настојимо да им пружимо, желимо да успоставимо и један топао, пријатељски, хумани однос према нашим пацијентима. Данас је у УКЦ Републике Српске седамдесетак малишана, ми ћемо их обићи у жељи да не осјете да данас нису у својим домовима. На тај начин показујемо и љубав према пацијентима и према свом послу.“, рекао је проф. др Владо Ђајић.

Након обиласка наших најмлађих пацијената, генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић, обишао је дежурно особље Ургентног центра и разговарао са пацијентима.  „Наши запослени су наш најважнији ресурс. Они су носиоци свих промјена које се  дешавају у УКЦ Републике Српске. Желио сам да их данас на Васкрс посјетим, честитам им празник и одам им признање за сав њихов досадашњи труд, рад и залагање. Поносан сам на Ургентни центар који је срце наше болнице. Такође, желио сам да видим наше пацијенте који су данас у Ургентном центру и разговарам са њима. Они су увијек у фокусу наше пажње и циљ нам је да у наредном периоду будемо још бољи и пружимо им још квалитетније услуге.“ , рекао је проф. др Владо Ђајић.