Данас је организована примопредаја умјетничких слика нашој установи које је сакупио Предраг Тошић, професор у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи у Бањалуци који је уједно и покретач акције “Једна слика за љепши поглед”. Циљ ове акције је да се свака болесничка соба у УКЦ Републике Српске украси сликом или фотографијом, те да се на тај начин нашим пацијентима олакша боравак у болници. Идеју да покрене ову акцију господин Тошић је добио јер је због здравствених проблема врло често био на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Универзитетски клинички центар Републике Српске подржава овакве акције, привредне субјекте и појединце који на било који начин желе да помогну у лијечењу наших пацијената и раде на међусобној солидарности.

“Прије свега желио бих да се захвалим професору Предрагу Тошићу који је покренуо ову акцију и уложио свој труд, вријеме и идеју да се оваква једна хуманитарна акција изреализује. Такође, захваљујем се и људима добре воље који су учествовали у овој акцији. Поред тога што константно улажемо у едукацију кадра и модернизацију опреме на овај начин желимо да нашим пацијентима олакшамо боравак у болници. Акција се наставља и даље док свака болесничка соба не добије умјетничку слику“, рекао је проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске.

“Желим да се захвалим онима који су подржали ову акцију и донирали умјетничке слике  фотографије. Поред тога желим да се захвалим и Управи УКЦ Републике Српске који су објеручке прихватили моју идеју и реализацију исте. Данас сам донио први дио донације , а то су 54 умјетничке слике које ће своје мјесто у простору УКЦ Републике Српске. Важно је да нагласим да дониране слике су радили професионални умјетници, аматери као и пацијенти који су се лијечили овђе. Акција се наставља даље и стојим на располагању за даље донације”, рекао је Предраг Тошић.