Пословодство Универзитетског клиничког центра Републике Српске на челу са проф. др Владом Ђајићем константно улаже у набавку најмодерније медицинске опреме и знање запослених из свих области, па тако и радиологије.

Наша установа је прва у ширем региону која је набавила Сигна Премиер МР уређај јачине 3Т и он представља драгуљ у круни када говоримо о медицинској опреми Завода за клиничку радиологију УКЦ Републике Српске. На овај начин још једном потврђујемо нашу оријентацију ка што квалитетнијем збрињавању пацијената и пружању најквалитетнијих могућих услуга.

„Ово је наш велики успјех и велика побједа, јер смо у малој Бањалуци успјели да набавимо најбољу и најсавременију магнетну резонанцу која у овом тренутку постоји у свијету. Овакав МР уређај не посједује нико у региону, а ријетко који центар га има у Европи. Поносан сам на све ово што данас презентујемо, а наше становништво треба да буде презадовољно“, рекао је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић.

„Хвала свима што сте дошли у оволиком броју да подијелите ову велику радост са нама. Захваљујем се пословодству на челу са проф. др Ђајићем које је омогућило да радиологија из периода короне изађе јача него икада што је доста неочекивано и што нећемо наћи на радиологијама широм Европа и свијета. Уређај који је иза нас је најмодернији МР уређај који новцем може да се купи. Исти овакав уређај недавно је набавила болница у Стенфорду и користе га за истраживања. У Европи се налази у Рикс болници у Норвешкој која је једна од најбољих европских болница. Колико сам упознат они имају оваква два уређаја, док је један у Цириху и један у Варшави. Уређај омогућује квалитет слике без преседана који је био незамислив до прије неколико година. Посједује 146 канала што је највећи број у историји развоја технологије магнетне резонанце. Овај податак много значи нашим пацијентима, јер ће прегледи трајати много краће. Уређај има шири простор односно тунел у који улази пацијент. Пацијенти који су радили ове прегледе знају да ти прегледи знају бити клаустрофобични. Овај МР уређај има дијаметар 70 цм што омогућује пацијенту да се много комфорније осјећа унутра. Бука је много мања, а набавили смо и најсавременији аудиовизуелни систем који омогућује да се пацијент унутра пријатно осјећа са сликама које смирују, музиком и свјетлом које дјелује на њихову психу“, рекао је проф. др Саша Вујновић, начелник Завода за клиничку радиологију.