Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић и представници три синдикалне организације у УКЦ Републике Српске потписали су данас, након 12 година, нови појединачни колективни уговор којим су прецизирана права радника.

„Када погледамо осмјехе на лицима представника синдиката и на лицима здравствених радника значи да смо урадили нешто добро за њих. Без задовољног здравственог радника нема ни задовољног пацијента. Као први човјек највеће здарвствене установе увијек ћу бити на страни радника, у смислу добре едукације, професионалног односа према установи у којој ради и према нашим пацијентима. Захваљујем се представницима синдиката на фер и коректној досадашњој сарадњи“ , рекао је проф. др Владо Ђајић.

„Данас сам пресретан што након 12 година мукотрпног рада и преговора са бившим директорима усаглашавамо тај најважнији документ – појединачни колективни уговор. Сада се за многе раднике уводи право за увећање плате. Право по том основу су имали радници у Заводима за радиологију, патологију, нуклеарну медицину и у Клиници за психијатрију. Од данас, и радници Лабораторије, Микробиологије, Неурологије, Инфективне клинике,  клиника интернистичких и хируршких грана имаће ово право. Јако сам задовољан, имао сам изузетно добру сарадњу са професором Ђајићем претходних 5 година да дођемо до овог документа“, рекао је представник Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити Републике Српске Жељко Шукало.

„Желим да се захвалим нашем директору и Управи на свој подршци и на емпатији коју је показао према радницима. Његова врата су увијек била отворена за представнике синдиката. Драго ми је што смо овим актом проширили права, те задржали постојећа права. Нажалост, претходне Управе нису имале слуха за потребе и права радника“, рекао је представник Удружене синдикалне организације Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске и Струковног синдиката медицинских сестара и техничара Републике Српске  Александар Меселџија- Караманов.