Нашу установу посјетио је др Хугон Можина, интерниста-интензивиста, начелник интернистичког дијела Центра ургентне медицине УКЦ Љубљана у склопу одржавања другог циклуса WINFOCUS USLS (World Interactive Network Focused On Critical Ultra Sound) курса ултразвука за примјену у хитној и интензивној медицини, који се одржао 10. и 11. децембра у Ургентном центру УКЦ Републике Српске. Такође, др Можина је одржао предавање на тему организације интернистичког дијела ЦУМ-а. 

Ово је била јединствена прилика да медицински професионалци који тијесно сарађују са интернистичким дијелом ЦУМ-а поразговарају о раду интернистичког дијела ЦУМ-а, проблемима с којима се сусрећу и начинима њиховог превазилажења.

Опредјељење Пословодства УКЦ Републике Српске на челу са проф. др Владом Ђајићем је константно улагање у едукацију кадра. УКЦ Републике Српске има одличну сарадњу са интернистичким дијелом ЦУМ-а УКЦ Љубљана и само у току задњих шест мјесеци два љекара и медицинске сетре и техничари  који су дио њиховог тима су били по мјесец дана на едукацији под менторством др Хугона Можине.

Курс доприноси унапријеђењу рада свих љекара који су ангажовани у Ургентном центру и интензивним јединицама. УКЦ Републике Српске је постао прва интернационална болница у БиХ, гдје готово сваки дан долазе стручњаци из читавог свијета да едукују запослене, а и велики број запослених из наше установе је на разним едукацијама у Европи и свијету.