Поводом обиљежавања Дана Републике, предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао је златником 32 бебе рођене 9. јануара, од којих је девет рођено у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске. Данас је генерални директор проф. др Владо Ђајић у име предсједника Републике Српске уручио златнике бебама рођеним у нашој установи.

„Обишли смо мајке беба рођених на дан када је рођена и наша Република Српска и ја желим у име мајки да изразим велику захвалност предсједнику Републике Српске господину Милораду Додику који их је обрадовао поклоном. Овај дукат значи много не само у материјалном смислу, већ доказује да неко мисли на нашу дјецу и подржава наталитет. Наше опредјељење јесте да створимо добре услове за порођај и третман трудница, породиља и дјеце. Имамо се чиме похвалити. УКЦ Републике Српске је једна од најбољих здравствених установа у региону и стоји раме уз раме са европским и свјетским центрима, не само у областима педијатрије, гинекологије, већ и ургентне медицине и дијагностике итд. Обавили смо велики дио реконструкције Гинекологије и Педијатрије. Сада радимо на набавци кревета, ормара и осталог намјештаја. Истовремено радимо на отварању ИВФ-а, те опремању интензивне јединице за новорођенчад. На крају морам да кажем да су предсједник Додик и руководство Републике Српске увијек уз нас пружајући нам моралну и материјалну подршку у циљу унапређења здравља наших становника“, рекао је проф. др Владо Ђајић .

„Дивна геста. Захваљујемо се предсједнику што се сјетио наших бебица рођених на овај дан. Пожељела бих да идуће године на овај дан буде рођено три пута више бебица“, рекла је мајка Маја Ракић.

„ Захваљујем предсједнику пуно на лијепој гести, уз жељу да млади наставе у духу наших предака и онога за шта су се они борили и стварали. Хвала пуно“, рекла је мајка Дубравка Мијатовић.