Од доласка проф. др Владе Ђајића на чело УКЦ Републике Српске запослено је више од 300 љекара и 800 медицинских техничара. На овај начин се осигурава стабилност здравственог система Републике Српске и улаже у будућност медицинске професије. Томе у прилог говори и чињеница да је прошле године додијељено рекордних 78 специјализација за младе љекаре из Републике Српске. Опредјељени смо да улажемо у младе медицинске кадрове који ће од својих ментора добијати вриједна знања и вјештине и исте наставити примјењивати у нашој земљи. Наш циљ је задржати квалитетне кадрове и јачати медицинске институције Републике Српске.

„Не постоји институција и установа у нашој држави или региону која се може похвалити чињеницом да је за годину дана запослила 78 факултетски образованих људи са завршеним Медицинским факултетом који је један од најтежих факултета. Ови млади људи ће имати прилику да обављају у УКЦ Републике Српске најхуманији посао, а то је лијечење људи и спашавање људских живота. Захваљујем се руководству Републике Српске што је створило све предуслове за запослење ових младих људи и што имамо могућност да им пружимо едукације у европским и свјетским центрима. Сваке године запослимо између 50 и 100 љекара. Радимо у договору са начелницима организационих јединица и у циљу побољшања здравља грађана” истакао је проф. др Ђајић.

„Мислим да је порука нашег данашњег окупљања јасна. Хвала свим колегама који су данас овдје и хвала руководству УКЦ Републике Српске које је препознало квалитет у свима нама и одлучило да нас запосли. Медицински факултет је сам по себи захтјеван. Када дипломирате, нађете се на некој новој животној раскрсници. То је био један изазов за мене. Ја сам своје мјесто под звијездама нашла овдје. Мислим да не постоји ниједан од нас који у неком тренутку није помислио да можда оде у иностранство. Али, оног тренутка када се запослите овдје, када сте са својим колегама и када вам Република Српска одговори на начин на добијете запослење, онда је најмање што ви можете да учините, то да јој вратите тако што ћете улагати у себе, у своје знање и остати у својој земљи“, рекла је др Ангелина Вулин, специјализант Клинике за дјечије болести.

„Оно што желим да нагласим и што је нама младима можда најважније јесте да са обимом запослења које сада имамо, имамо и већу могућност за едукацију и довољно нас је да извршимо све своје дужности. Има нас довољно да можемо да се консултујемо, да можемо да напредујемо и зато бисмо се захвалили Управи на свим приликама које су нам до сада дали и које ће нам дати у будућности“, рекла је др Соња Маринковић , специјализант Клинике за дјечије болести.