У Клиници за психијатрију УКЦ Републике Српске примијењен је модеран и ефикасан облик лијечења психијатријских болести – третман транскранијалном магнетном стимулацијом код двије пацијентице са дијагнозом депресије које су на болничком третману у кабинету за транксранијалну магнетну стимулацију.

Напомињемо да су прошле године за апликацију ове методе завршена два круга едукације онлине и завршна едукација уживо под менторством и супервизијом специјалисте за апликацију транскранијалне магнетске стимулације Матијаса Киенлеа из Данске, а након тога приступило се изради протокола за лијечење пацијената са депресијом.

У наредном периоду наша установа ће се трудити да започне у третмане других менталних поремећаја овом методом и израдити протоколе за укључивање пацијената у процес лијечења. Ова метода се показала ефикасном и у лијечењу опсесивно-компулсивног поремећаја, болести зависности и других психијатријских стања . Пракса и истраживања су показали да се ова метода може користити лако и безбиједно у клиничком окружењу кроз хоспитални и амбулатни третман.

Ово је још један показатељ да је приоритет руководства наше установе улагање у едукацију кадра, набавку савремене опреме и увођење нових процедура како бисмо пружили што боље услуге нашим пацијентима.