Предсједник Републике Српске Милорад Додик и проф.др Владо Ђајић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске уручили су данас у Бечу угледном аустријском љекару проф.др Петеру Фригеу Орден Крст Милосрђа додијељен поводом Дана Републике.

Проф.др Владо Ђајић борави у посјети Аустрији гдје је присуствовао Светосавском балу одржаном синоћ у главном граду Аустрије на коме су се окупили угледни представници српске заједнице из Аустрије и других земаља као и званице из Србије и Републике Српске.

Заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, шефом представништва Републике Српске у Аустрији мр Младеном Филиповићем те доктором Борисом Гороњом договорен је наставак успјешне сарадње наше установе са др Фригом и АКХ Клиником из Беча.

 „Драго ми је да се наши земљаци у Аустрији и других земаља окупљају, друже и подржавају и воле своју Републику Српску. Хвала од срца свима из дијаспоре који годинама улажу у Републику Српску и развијају везе са љекарима из Аустрије и цијелог свијета. Такође се захваљујем и проф.др Фригу и руководству Клинике у Бечу на несебичној помоћи и сарадњи која траје годинама. Резултат тога је овај Орден додијељен поводом 31. године постојања Српске. Ту не стајемо јер смо договорили да само ове године наших 20 љекара настави своју едукацију у овој престижној здравственој установи“, рекао је проф.др Ђајић.