Данас је у посјети УКЦ Републике Српске др Арменд Сипахи ангажован у болницама Медипол и Газиосманпаша у Истанбулу. Тим поводом уприличен је састанак са Пословодством УКЦ Републике Српске на којем је др Арменд Сипахи представио рад и активности ових болница. Такође, на састанку су се разматрале могућности за успостављање сарадње са нашом здравственом установом.
„Овдје су били љекари из цијеле Европе и из Русије. Прије десетак дана био је еминенти стручњак из Америке и данас је са нама еминентни стручњак из Турске. Наша жеља јесте сарадња са свима онима који добро раде и који имају шта да понуде нашим пацијентима и нашим здравственим радницима. Данас смо договорили сарадњу у интересу грађана Републике Српске како би наши пацијенти који не могу да се лијече овдје могли да иду у Турску на наставак лијечења. Истовремено смо договорили сарадњу у смислу слања наших љекара у Турску на едукацију, као и долазак стручњака из Турске који ће радити са нашим љекарима и преносити им знање. Хвала колеги из Турске на добронамјерној жељи за искреном сарадњом“, рекао је проф. др Владо Ђајић.
„Захваљујем се менаџменту УКЦ Републике Српске, посебно проф. др Влади Ђајићу. Импресиониран сам оним што сам данас видио. Имао сам прилику да обиђем операционе сале, Хематологију, Онкологију итд. Импресиониран сам Одјељењем хематоонкологије, они раде одличан посао користећи најмодерније терапије. Ја сам ексклузивни представник двије медицинске групације у Турској, у Истанбулу. Обје болнице су универзитетске болнице, те нам то даје прилику да понудимо медицинску едукацију. Зато смо се договорили са Фондом здравственог осигурања Републике Српске да примамо пацијенте из ваше земље. То је све подржала наша амбасада, а уприличен је и низ посјета особља болница укључујући УКЦ Републике Српске. На основу добрих односа наше двије земље желимо да понудимо едукацију у оним подручјима у којима је то потребно. Врло ми је драго што сам данас овдје и захвалан сам на гостопримству и што сам имао прилику да видим капацитете ове болнице. Мислим да ћемо урадити одличан посао“, рекао је др Арменд Сипахи.