Поводом “Васкршње акције“ добровољног даривања крви у организацији Удружења добровољних давалаца крви Града Бањалука, нашу установу су посјетили добровољни даваоци крви из региона.
„Посебна ми је част што смо угостили најхуманије људе, људе који дају сопствену крв да би помогли другима. Не постоји ништа хуманије, ни узвишеније од тога када желите да спасите туђи живот даривајући своју крв. Захваљујем се овим људима у име свих запослених и пацијената јер без њих не би било могуће спасити многе животе. За људску крв не постоји замјена и не постоји вјештачки начин да се она надомјести. Овом приликом упућујем апел и другим људима да помогну дарујући своју крв“, рекао је проф. др Владо Ђајић.
„Данас смо завршили акцију добровољног давања крви која је текла током васкршњих празника. У акцији су учествовали активисти са бањалучке регије, а данас када завршавамо акцију са нама су активисти и удружења из региона. Ту су удружења из Србије, Црне Горе и из цијеле Републике Српске. Данашњи догађај осликава нашу добру сарадњу са удружењима из региона што је гарант нашим грађанима да уколике се повриједе у региону, ми интервентно можемо да обезбиједимо крв у што краћем року посредством наших братских удружења. Акцију оцјењујем веома успјешном, с обзиром на то да се значајан број давалаца у њу укључио. То ћемо данас крунисати једним заједничким дружењем у виду оброка захвалности. Користим ову прилику да се захвалим УКЦ Републике Српске, Заводу за трансфузију, Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић“ и Градској управи који подржавају наш активизам“, рекао је предсједник Удружења добровољних давалаца крви Града Бањалука Љубиша Батар .
Саша Ликић из Јагодине, члан Удружења „Хуманисти великог срца“ данас је даровао крв 137. пут. „Захвалан сам и срећан да сам дио овог дивног друштва. Домаћинима који су нас угостили велико хвала. Сарађујемо са преко 50 удружења. Изузетна нам је част што смо у Бањалуци и УКЦ Републике Српске. Апеловао бих на младе људе да дарују крв, јер тако могу спасити живот“, истакао је господин Ликић.
Рајко Кузман из Будве, предсједник Удружења добровољних даваоца крви „Радивоје Пима“ данас је даровао крв 64. пут. „Ово друштво постоји већ скоро 40 година и најбројније смо друштво у Црној Гори, те сарађујемо са 40 Удружења у региону. Част ми је што смо данас овдје и желим да се захвалим генералном директору УКЦ Републике Српске проф. др Влади Ђајићу на пријему. Битно је да се подигне свијест о значају даривања крви како бисмо могли спасити животе“, истакао је господин Кузман.