У УКЦ Републике Српске и овог викенда у току је наставак континуиране медицинске едукације из примјене ултразвука у хитној и интензивној медицини. Љекари специјализанти интерне медицине, кардиологије, пулмологије, инфектологије и анестезије усвајају основе за примјену ПОЦУС – фокусираног ултразвучног прегледа интегрисаног у клиничку слику пацијента, а са циљем што брже дијагностике и хитног третмана животно угроженог пацијента. Истовремено специјализанти анестезије вјежбају примјену ултразвука у регионалној анестезији. Едукација се одвија у сарадњи са љекарима из Марибора, што је наставак сарадње наше установе са здравственим установама у региону.

На овај начин УКЦ Републике Српске на челу са проф. др Владом Ђајићем наставља са улагањем у едукацију и медицинског кадра, и са унпаређивањем њихових знања и вјештина како би се пацијентима омогућио највиши ниво здравствене његе.

“Поносан сам на 35 младих љекара који се данас овдје у сарадњи са колегама из Словеније едукују из примјене ултразвука у хитној и интензивној медицини и из примјене ултразвука у регионалној анестезији. То само говори о њиховом труду, пожртвованости и жељи за унапређењем њиховог знања. Данас је предиван дан, лијепо је вријеме, обиљежава се Дан Града Бањалука, организују се многобројни догађаји. У нашем граду је и АТП турнир, али ови млади људи су испред свега ставили жељу да улажу у себе, своја знања и вјештине и на томе им честитам. Они су наша будућност. Желим им да што успјешније спашавају животе наших грађана.”, рекао је проф. др Владо Ђајић.