Прослављани свјетски хирург и рукометна легенда Бањалуке проф. др Небојша Поповић данас је посјетио Универзитетски клинички центар Републике Српске и том приликом обишао хируршке сале и разговарао са генералним директором УКЦ Републике Српске проф. др Владом Ђајићем и члановима руководства установе.

Проф. др Владо Ђајић захвалио се проф. др Поповићу на издвојеном времену и на свему што је урадио за нашу установу с обзиром на то да је у прошлости био један од запослених. Рекао је да је пресрећан што је легенда свјетског гласа данас у нашој установи и захвалио му се за све савјете и за све сугестије како да радимо још боље и што је истовремено пренио своје утиске о томе како је наша установа изгледала деведесетих, а како изгледа данас.

Проф. др Небојша Поповић рекао је да је импресиониран свим виђеним у УКЦ-у Републике Српске и да је то оно што је његова генерација сањала годинама. Додао је да је поносан на то што се наша установа може поредити са европским и свјетским здравственим центрима.

Проф. др Поповић живи и ради у престоници Катара – Дохи. Својевремено је са клубом “Борац” 1976. године освојио титулу континенталног првака Европе, а четири године раније са репрезентацијом Југославије на Олимпијади у Минхену попео се на златни трон. Медицински факултет завршио је у Београду. Свој радни вијек започео је у нашој установи. По стручности био је познат и признат изван граница земље коју је он напустио уочи рата. Каријеру је наставио у белгијском граду Лијежу, а 15 година је вођа клинике на академији “Аспире” у Дохи.