Удружење радиолошких технолога Републике Српске уз подршку руководства Универзитетског клиничког центра Републике Српске организује В симпозијум Удружења радиолошких технолога Републике Српске са међународним учешћем у хотелу “Босна“ Бањалука у периоду од 2. до 4.6.2023. године. Овогодишњи Симпозијум је посебан догађај за струку јер радиолошки технолози славе 15 година постојања и по први пут ће угостити представнике из Свјетског и Европског удружења радиолошких технолога и радиографера који ће данас у нашој установи одржати стручно предавање.
„Прије свега желим да вам се захвалим што пратите наше активности. УКЦ Републике Српске наставља да ниже успјехе, занавља опрему и оно што је најважније да ради константно на едукацији кадра. Сутра се у Бањалуци одржава В Симпозијум радиолошких технолога Републике Српске који су врло важна медицинска професија која захтјева константну едукацију. Истовремено у нашу установу долазе свјетски стручњаци како би заједно са нашим запосленим радили на најсавременим апаратима какве УКЦ Републике Српске посједује. Желим да кажем да настављамо овим темпом и да за наш рад добијамо похвале од најеминентнијх стручњака из читавог свијета“, рекао је проф. др Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске

„Прије свега желим да се захвалим директору Ђајићу на подршци коју нам је пружио да се сутра изреализује Симпозијум радиолошких технолога. Овај Симпозијум је веома значајан за нашу струку јер на тај начин постајемо видљивији и транспарентнији у јавности. Организовањем оваквих скупова показујемо обим посла који обављамо и начин на који радимо. Успјели смо да окупимо стручњаке из региона, а данас је са нама овдје и колега из Грчке господин Агадакос који је регионални директор за Европу испред Свјетског удружења радиолошких технолога и радиографера. Скуп ће имати преко 150 учесника што је превазишло наша очекивања, а још једном користим прилику да се захвалим руководству УКЦ Републике Српске на челу са проф. др Ђајићем и свим гостима који ће бити са нама ових дана на Симпозијуму“, рекао је Огњен Аћимовић, предсједник Удружење радиолошких технолога Републике Српске.

„Данас сам овдје испред Свјестког удружења радиолошких технолога и радиографера и желим да честитатм 15 година постојања Удружења радиолошких технолога Републике Српске. Обишао сам Завод за клиничку радиологију УКЦ Републике Српске и искористио прилику да видим са каквим апаратима и технологијама располажу и могу да кажем, да нема разлике у односу на друге здравствене установе у свијету. Одушевљен сам опремљеношћу, али сам још више одушевљен тимским радом запослених у Заводу за клиничку радиологију који имају феноменалне резултате, а све за добробит пацијента“, рекао је Ефтимос Агадакос магистар радиолошке технологије и генерални директор за Европу испред Свјетског удружења радиолошких технолога и радиографера.