Данас је у УКЦ Републике Српске одржати радни састанак руководства УКЦ Републике Српске на челу са генералним директором проф. др Владом Ђајићем и директора Курског онколошко научно-клиничког центра Г.Е. Островерхова проф. др Угљеше Станојевића из Русије.

На састанку се разговарало о могућностима сарадње, одласку наших љекара и медицинских сестара/техничара на едукације, учешћу у заједничким пројектима, лијечењу наших пацијената у Русији.

Генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић је истакао важност сарадње ове двије установе. “Радимо по европским И свјетским стандардима, имамо кадар који константно усавршава своје знање И вјештине, те најновију опрему. Здравствена услуга грађана Републике Српске је на веома високом нивоу. Данашња посјета има за циљ наставак сарадње са престижним центрима. Сарадњу смо договорили у два смјера. Наши љекари ће ићи у Русију на едукацију и љекари из Русије ће долазити код нас“ нагласио је проф. др Ђајић.

Директор Курског онколошко научно-клиничког центра Г.Е. Островерхова проф. др Угљеше Станојевића се захвалио руководству УКЦ Републике Српске на гостопримству. “Био сам овдје прије 10 година и ово што видим данас је сасвим нешто другачије, небо и земља. Раст УКЦ Републике Српске је феноменалан. Данас смо разговарали о могућој сарадњи, доласка специјалиста из Руије у УКЦ Републике Српске на едукације и обрнутно“ истакао је проф. др Станојевић.

Начелница Клинике за онкологију проф. др Зденка Гојковић се захвалила колегама из Русије на данашњој посјети. „Посебно хвала руководству УКЦ Републике Српске на челу са генералним директором проф. др Владом Ђајићем што имамо могућност константне едукације и усавршавање наших вјештина широм свијета да можемо напредну онкологију примијенити и овдје. Размјена љекара ће допринијети развоју здравственог система, односно лијечење онколошких пацијената“ нагласила је проф. др. Гојковић.