Љекари Клинике за гинекологију и акушерство наше установе успјешно су извели сложени оперативни захват и одстранили гигантски тумор јајника тежак око 23 килограма.

Пацијенткиња, млађе животне доби јавила се љекару због раста стомака уназад три мјесеца, те је упућена у нашу установу из Опште болнице Приједор прошле седмице. Након урађене комплетне дијагностике утврђено је постојање гигантске туморске масе која је захтијевала хируршко збрињавање. Оперативни захват је трајао је два и по сата и завршен је успјешно. Пацијенткиња се након урађеног сложеног оперативног захвата успјешно опоравља.

Сложени оперативни захват извели су специјалиста гинекологије и акушерства и супспецијалиста онкологије доц. др Мирослав Поповић, специјалиста гинекологије и акушерства прим. др Андрија Баничевић, специјализанти гинекологије и акушерства др Ђурђина Момић и др Љубомир Влајнић, уз подршку др Мирољуба Ковачевића, специјалисте анестезије са реаниматологијом, др Ђорђа Јаковљевића, специјализанта анестезије са реаниматологијом, те инструментарки Оље Шевић и Тамаре Јунгић.