Хируршки тим Клинике за општу и абдоминалну хирургију извео је захтјевну операцију одстрањења гигантске слезене. Ријеч је о увећању слезене изазване хематолошким миелопролиферативним обољењем по типу полицитемија рубра вера. Оперативни захват је изведен код пацијента старости 57 година који се већ неколико година лијечи од хематолошког обољења.

Сама слезена је била увећана преко 30 цм и у цјелости је испуњавала лијеву страну абдоминалне шупљине, те самим тим угрожавала рад унутрашњих органа, а постојала је и могућност да дође до руптуре органа које би изазвало масовно унутрашње крварење. Извођењем овако сложеног оперативног захвата наш хируршки тим је пацијенту спасио живот. Постоперативни ток пацијента протиче уредно, те за неколико дана пацијент ће бити пуштен на кућно лијечење уз терпијске препоруке.

Хируршки тим који је извео овај захват: прим. мр сц. мед. др Велимир Шкрбић, специјалиста опште и абдоминалне хирургије, др Марко Лугоња, др Ненад Јаћимовић, др Славко Ролих анестезиолог и Сњежана Копић, инструментарка.