Проф. др Alfredo Galassi, редовни професор на Универзитету у Палерму (Италија), шеф одсјека кардиологије катедре интерне медицине и директор постдипломских студија из кардиоваскуларних болести у радној је посјети нашој установи. Професор Galassi је такође почасни шеф  кардиологије Royal Brompton and Harefield Hospital Trust у Лондону.  Иза њега је више од 350 публикација у реномираним медицинским часописима. У нашој установи овај угледни стручњак надгледао је и сугерисао извођења софистицираних процедура у интервентној кардиологији – отварања хроничних тоталних оклузија коронарних артерија.

„Част ми је и задовољство што нам је у радној посјети проф. др Alfredo Galassi. Ријеч је о експерту у софистицираним процедурама које називамо хроничне тоталне оклузије и једном од највећих имена из области интервенте кардиологије. Јуче су рађене четири процедуре, данас такође изводимо неколико процедура“, рекао је др Саша Лончар, шеф Одјељења интервентне кардиологије Клинике за кардиологију УКЦ Републике Српске

„Ово је моја прва посјета Босни и Херцеговини и морам да кажем да сам импресиониран професионалним амбијентом и опремом у болници, те професионалним, стручним и вјештим кардиолозима. Ово је резултат искуства у раду Одјељења интервентне кардиологије у шта сам се сам увјерио. Такође је важно што болница посједује сву неопходну опрему да би се то искуство могло примијенити свакодневно. Данас се уз помоћ напредних нових технологија које су доступне и на овим просторима, а уз експертизу људи из УКЦ Републике Српске, комплексне процедуре могу овдје изводити редовно и донијети бенефите популацији која се лијечи овдје. Ријеч је о перкутаним коронарним интервенцијама гдје се преко игле и катетера долази до срца и рјешавају се проблеми који су се некад могли рјешавати само хируршким путем“, рекао је проф. др Галасси.