Прва беба у 2024.години у Граду Бањалука, а и Републици Српској је дјевојчица Ирина која је рођена у УКЦ Републике Српске. Ирина је тешка 3,550 грама, а дугачка 54 центиметара.

Том приликом генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић у име предсједника Републике Српске господина Милорада Додика даривао је мајку Петру Ландека златником и пригодним поклонима. У име предсједника Додика, проф. др Ђајић је пренио предсједникове честитке и поздраве, те пожелио срећу породици и подмлатку.

„Окупили смо се данас да наставимо традицију даривања проворођене бебе у Бањалуци и Републици Српској. Честитам родитељима, а новорођеним бебама безбрижан и сретан живот у нашој стабилној, безбједној и сигурној Републици Српској. Користим прилику да свим становницима Српске честитам Нову годину и наступајуће празнике уз жељу да се наредне и сваке године окупљамо у што већем броју око наше светиње, наше Републике Српске, наших институција и нашег предсједника господина Милорада Додика и да заједно прославимо 09. јануар, Дан Републике Српске”, нагласио је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић:

„Током дежурства 31.12.2023.-01.01.2024. било је 13 порода, од чега је било 4 царска реза. Одмах иза поноћи била су 2 порода, први становник Републике Српске била је цурица, тешка 3.550 кг. Пола минуте послије тога, придружио нам се дјечак, тежак 3.500 кг. Мајке и бебе су уредног клиничког тока. Стретним родитељима желим здраву и срећну дјецу, да живе у миру и слободи. Такође, честитам Нову годину свим становницима Републике Српске, мир, просперитет и здравље”,главни дежурни из Клинике за гинекологију и акушерство мр сц. др Миле Бокан.