Поводом обиљежавања 32. године постојања Републике Српске и прославе Дана Републике Српске, предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас Орденом Крст Милосрђа за пожртвовање, храброст и дугогодишњи рад у лијечењу пацијената и велики допринос у развоју здравственог система Републике Српске прим. др Маринка Каралића, специјалисту максилофацијалне хирургије и начелника Клинике за максилофацијалну хирургију УКЦ Републике Српске и др Душанку Брђанин, специјалисту дерматовенерологије. Поносни смо на наше љекаре који су од почетка своје професионалне каријере посвећени раду са пацијентима, те су се истицали својим часним и поштеним радом, скромношћу и ненаметљивошћу. Честитамо им на овим признањима.

Изузетно смо срећни што је данас Орденом Крст Милосрђа одликован изузетан љекар и универзитетски професор проф. др Александар Реџек, директор Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица. Допринос проф. др Реџека и Института којим руководи у очувању здравља народа Републике Српске, као и на пољу едукације и усавршавања нашег медицинског кадра је немјерљив. Такође, велику подршку овог еминентног стручњака имали смо у остварењу нашег вишедеценијског  сна и отварања Кардиохирургије УКЦ Републике Српске. Користимо још једном прилику да се захвалимо професору Александру Реџеку на његовој енергији и посвећености, братском и пријатељском односу, на бризи и помоћи у лијечењу комплексних случајева пацијената са кардиоваскуларним обољењима, те за помоћ и несебичну подршку нашем народу и нашем здравственом систему.

Орденом Крст Милосрђа одликован је и Ранко Палачковић, главни медицински техничар Ургентног центра УКЦ Републике Српске. Поносни смо на нашег Ранка Палачковића и његово вишедеценијско професионално залагање и неуморан рад у нашој установи.