Данас је у име предсједника Републике Српске господина Милорада Додика, генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић уручио златнике за седам беба рођених у УКЦ Републике Српске на Дан Републике Српске 9. јануара.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом обиљежавања Дана Републике Српске даровао је златником бебе рођене на 9. јануар и честитао поносним родитељима који су добили нове чланове породице. Предсједник Додик је поручио да је с радошћу примио ове лијепе вијести, и изразио наду да ћемо заједно свједочити све већем броју рођене дјеце у Српској. Он је додао да га радује што има прилику да као предсједник Републике дарује све бебе рођене на Дан Републике Српске како би од дана рођења наша дјеца осјетила радост овог великог дана, те да су дјеца наше највеће богатство, будућност и симбол слободе.

„Велико хвала предсједнику Републике Српске Милораду Додику на овом дивном гесту поводом доласка најмлађих становника на свијет на дан рођења наше Републике Српске. Данас имам ту част да уручим седам златника за седам беба рођених у највећој здравственој установи Републике Српске 9. јануара. Честитам срећним родитељима и надам се да ћемо у будућности имати и већи број рођене дјеце. Новорођеној дјеци желим безбрижно дјетињство, благостање и сву срећу. Поздрављам ову племениту праксу који ју иницирао предсједник Додик, а која ће се наставити и у наредном периоду. Још једном се захваљујем“, рекао је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић приликом уручења златника.