Делегација са Косова и Метохије предвођена директором Клиничко-болничког центра Косовска Митровица доц. др Златаном Елеком и његовим сарадницимна, те Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији посјетили су данас УКЦ Републике Српске.

Доц. др Златан Елек упознао је проф. др Владу Ђајића са тренутним стањем и функционисањем КБЦ Косовска Митровица, те изазовима са којима се сусрећу у свом свакодневном раду. Проф. др Владо Ђајић представио је нашим гостима постигнућа УКЦ Републике Српске у претходном периоду која се тичу имплементираних пројеката, улагања у опрему и едукацију кадра, а упознао их је и са пројектима чија је реализација у току, те будућим плановима.

Овом приликом генералном директору проф. др Влади Ђајићу наши драги гости уручили су пригодне поклоне из манастира Грачаница, као и иконе у дуборезу.

“Данас су наши драги пријатељи са Косова и Метохије у посјети највећој здравственој установи у Републици Српској . Почаствовани смо што су данас овдје са нама и изузетно сам срећан што се и кроз медицинску струку и науку повезују јужна српска покрајина и Република Српска. Увијек смо ту да пружимо пуну подршку нашим сународницима на Косову и Метохији“, рекао је проф. др Владо Ђајић.