Циљ пројекта је промовисање побољшање квалитета живота код дјеце и младих и њихових породица који су изљечени од малигне болести. У Европи сваке године оболи око 35.000 деце и адолесцената од малигних болести. Са тренутним модалитетима савременог онколошког лијечења 80% њих преживи најмање пет година, али интензивни онколошки третмани остављају касне здравствене посљедице и смањују квалитет живота како изљечених тако и њихових породица.
Пројектом ц́е бити идентификоване незадовољене потребе деце, адолесцената и младих одраслих особа и њихових породица, те прилагодити доступне електронске алате за рјешавање ових потреба. На тај ће им начини бити омогуц́ено активно ангажовање у бризи за себе и самосталније управљање својим здрављем. У преоптерец́еном систему здравствене заштите, потребе за здравственом и психосоцијалном подршком изљечених често нису задовољене, а приступ је неједнак међу европским земљама. У том циљу развиће се и примјенити електонска платформа као и персонализовани електронски алати за праћење и подршку овим пацијентима.
Пројекат траје четири године (од 2024. године до 2028. године), координатор пројекта је проф.др Јелица Предојевић Самарџић, а у пројекту учествују институције из укупно 16 земаља ЕУ . Пројекат укупне вриједности 7.131 751,25 ЕУР, у цјелости финансира Европска унија средствима из буџета програма Хоризонт Европа, Мисија Канцер. Ово је једини пројекат у досадашњој реализацији програма Хоризонт Европа и Мисије Канцер у којем учествује институција из Босне и Херцеговине.
Универзитетски клинички центар Републике Српске једини је партнер из БиХ у овом пројекту, а проф. др Јелица Предојевић Самарџић педијатар, супспецијалисте дјечије хематологије и онкологије, Шеф одјела за Дјечију хемато- онкологију је вођа тима УКЦ Републике Српске у овом пројекту.